Advocatenkantoor Blue Legal

Advocatenkantoor Blue Legal heeft deskundigen in het arbeidsrecht, ondernemingsrecht en ICT- en privacyrecht. Deze 3 rechtsgebieden zijn onze expertise als bedrijfsadvocaat. 

Advocaat in het arbeidsrecht

Een organisatie bestaat uit personeel. Er is niets zo ingewikkeld als mensen en samenwerking. Daarom worden er veel afspraken en regels gemaakt. Die kennen onze arbeidsrecht specialisten tot in de details. De specialisten van Blue Legal zorgen er als advocaat arbeidsrecht voor dat uw bedrijf juist is ingericht. Blue Legal geeft advies, begeleidt en onderhandelt voor uw organisatie. En, als het nodig is, procederen wij ontzettend scherp voor u. Wij hebben alle deskundigheid bij ons advocatenkantoor. Onze expertise als advocaten en juristen is niet het enige dat het verschil maakt, de unieke aanpak van ons kantoor speelt ook mee. We werken altijd in teamverband en zijn te allen tijde gericht op de oplossing die voor uw onderneming het beste uitpakt. 

Advocaat in het ondernemingsrecht

Wat voor type onderneming u ook bezit, het is altijd essentieel uw zaken goed geregeld te hebben. Een onderneming runnen is namelijk nooit zonder risico’s. U moet rekening houden met niet voor de hand liggende dingen. Iedere volgende stap in een bedrijf vraagt om een juiste juridische basis. Een ondernemingsrecht advocaat (een advocaat voor bedrijven) maakt zo het verschil. We gaan als bedrijfsjurist samen met u kijken naar de risico’s en mogelijkheden. Daarbij kijken we als advocaten en juristen naar een structuur die klaar is voor de toekomst. De juiste overeenkomsten en governance en de verhouding met investeerders horen daarbij. We kiezen als in house jurist samen met u voor de juiste oplossing, bijvoorbeeld met advies over incasso inschakelen. Juridische hulp in het Engels voor corporate law is ook een mogelijkheid bij Blue Legal.

Advocaat in het privacy- en ICT-recht

Overeenkomsten worden steeds vaker gesloten zonder dat de partijen elkaar spreken. Daar zijn speciale regels voor. Een advocaat privacyrecht en ICT-recht kent die protocollen goed. Toch is een jurist die IT begrijpt net zo van belang. Technologie ontwikkelt zich vele malen sneller dan de wet. Blue Legal spreekt als team aan advocaten en juristen de taal en legt deze goed uit.

Andere services van Blue Legal

Met de combinatie van deze 3 specialisaties, biedt Blue Legal onder andere de volgende diensten aan: een bedrijfsjurist in uw organisatie met Blue Service oftewel onze legal counsel service, juist en soepel reorganiseren met Blue Reorganisatie, bijvoorbeeld met advies over reorganisatie regels, meer informatie over het afspiegelingsbeginsel voor het UWV of het sociaal plan bij reorganisatie, advies als M&A advocaat (een bedrijfsovername advies voor o.a. het personeel) bij een fusie of overname, hulp bij compliance/risk compliance met bijvoorbeeld een compliance audit en advies en hulp bij datalekken of een datalek melden in het datalekregister.