Efficiënte ventilatie met de WTW-units van Lucht & Ventilatie

Wat is een warmteterugwinunit (WTW-unit)?

Lucht & Ventilatie biedt een uitgebreid assortiment aan WTW-units, luchtbehandelingskasten en warmtewiel-units, allemaal ontworpen om uw binnenklimaat te verbeteren en energie te besparen. Een WTW-unit is een geavanceerd ventilatiesysteem dat de toevoer en afvoer van lucht regelt, bekend als balansventilatie. Dit betekent dat terwijl vervuilde lucht wordt afgevoerd, er frisse lucht wordt binnengebracht, met minimaal warmteverlies.

Hoe werkt een WTW-unit?

WTW-units zijn uitgerust met een warmtewisselaar die de warmte van de afgevoerde lucht overdraagt aan de verse buitenlucht. Hierdoor stroomt de binnenkomende lucht op een aangename temperatuur het gebouw binnen. De luchtstromen blijven volledig gescheiden, wat zorgt voor een efficiënte warmteoverdracht. In de winter voorkomt dit dat koude lucht binnenkomt, en in de zomer zorgt de bypass ervoor dat koelere lucht wordt binnengebracht, waardoor het binnenklimaat aangenaam blijft.

Flexibele installatie van luchtbehandelingskasten

Onze luchtbehandelingskasten en WTW-units kunnen horizontaal, verticaal of schuin worden geïnstalleerd, afhankelijk van de specifieke vereisten van uw gebouw. Dit maakt ze zeer veelzijdig en geschikt voor verschillende toepassingen. Bovendien zijn onze WTW-P plafondunits en wandunits uitgerust met een hoogrendement warmtewisselaar van cellulose, die niet alleen warmte maar ook vocht terugwint. Dit draagt bij aan een gezond binnenklimaat zonder de noodzaak van een condensafvoer.

Warmtewiel-units voor optimale energiebesparing

Wij bieden ook WTW-units met een warmtewiel, dat gebruikmaakt van een sorptierotor om zowel warmte als vocht met hoog rendement terug te winnen. Dit zorgt voor maximale energiebesparing en draagt bij aan een stabiel en comfortabel binnenklimaat, 24 uur per dag.

Ontdek de voordelen van WTW-units van Lucht & Ventilatie

Kies voor de WTW-units van Lucht & Ventilatie en verlaag uw energiekosten terwijl u geniet van een comfortabel en gezond binnenklimaat. Verken ons volledige assortiment en ervaar de voordelen van onze geavanceerde ventilatietechnologie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *